Fotografie blog


Achilles en Patroklos: De steeds veranderende interpretatie van hun relatie.

Verschrikkelijk goede vrienden, een mentor en leerling, of geliefden. De relatie tussen Achilles en Patroklos is al sinds de oudheid een thema, dat veranderingen ondergaat met de diverse sociale en culturele context binnen de veranderde tijdsperken. In dit artikel gaan we dieper in op deze fascinerende ontwikkelingen en belichten we de evoluerende interpretaties van dit oude verhaal.

Read more »

KunstRai 2023 - Art Amsterdam : Een Brede Waaier van Kunst

De KunstRai - Art Amsterdam is een jaarlijks evenement dat een breed scala aan kunstwerken van verschillende stijlen, media en tijdperken tentoonstelt. Het biedt kunstliefhebbers en verzamelaars de kans om nieuwe werken te ontdekken en zich te laten inspireren door de creativiteit en expressiviteit van de deelnemende kunstenaars.

Read more »

Rapport : 2022, het gewelddadigste jaar voor LHBTIs

Het is donderdagavond (2021), agenten houden toezicht rond een homo ontmoetingsplek in Reek. Er komt een melding binnen van een mishandeling. “We hadden een voertuig in zicht en zagen drie personen uit de bosjes komen.” Bij het fouilleren en doorzoeken van de auto bleek dat de mannen een ploertendoder, wapenstok, pepperspray en een taser bij zich hadden. Kan de overheid LHBTI’s wel beschermen?

Read more »

Boek ESTRANGED nu onderdeel van bibliotheken in het Gooi

Vrijdag 24 februari was wederom een bijzondere dag met een leuk hoogtepunt in de zichtbaarheid van ons project ESTRANGED. Samen met Max Govers bracht ik ons boek dit keer naar Laren om het daar aan te bieden aan de bibliotheek.Daar werden we in het Brinkhuis open ontvangen door Leon Schouten. Hij is de directeur van Hart van Laren waar de bibliotheek in Laren is ondergebracht. Leon vertelde ons hoe het Brinkhuis haar maatschappelijke taak vervult.Het functioneert als ontmoetingspunt tussen mensen en is prachtig gelegen in het historische centrum van Laren. Je kunt er gratis naar binnen, heerlijk koffie drinken, mensen ontmoeten, muziek maken en natuurlijk dus ook boeken lezen.Al snel ontmoeten we er Marian Buvelôt aan wie we ons boek zouden overhandigen. Marian is directeur van Bibliotheek Gooi+, een organisatie met vestigingen in Bussum, Eemnes, Huizen, Laren, Loosdrecht, Muiden, Naarden, Muiderberg en Nederhorst den Berg.Samen met Max vertelden we haar over het ontstaan van project en de exposities die momenteel nog lopen in De Nederlandsche Bank en het Rosa Spier Huis. Daarna hebben we nog enkele verhalen toegelicht en het belang van het project en het boek besproken in de huidige maatschappen om aansluitend het boek te overhandigen.

Read more »

ESTRANGED nu ook onderdeel van de KB | Nationale Bibliotheek

Eindeloze rijen aan boeken, van oude klassiekers tot onbekende reisgidsen. Allemaal te vinden in de KB Nationale Bibliotheek die deze boeken net als kranten en tijdschriften bewaart. Zo archiveren zij deze voor de generaties van de toekomst. Ook onze website en het boek ESTRANGED zijn daar nu gearchiveerd. Daarom zijn we langs gegaan om te kijken wat de KB nou zo uniek maakt.

Read more »

Project ESTRANGED in de media

Het is nog een beetje onwennig soms. Maar vorig jaar werd ESTRANGED voor het eerst getoond in De Nederlandsche Bank. Begin dit jaar vond het project haar weg naar het Rosa Spier Huis in Laren. Sindsdien is er veel in beweging gekomen en bereikt het project en steeds groter publiek.

Read more »

Goederaad judo toernooi 2023

Ieder jaar in het derde weekend van januari wordt het GOEDERAAD JUDOTOERNOOI georganiseerd. Het toernooi wordt georganiseerd met goedkeuring van de JBN. Inmiddels is het bijna een traditie te noemen dat wij ook weer aanwezig zijn om een toffe reportage te maken. Naast de reportage hebben we dit jaar er ook op ingestoken om toffe portretfoto's te maken van de deelnemers.

Read more »

Expositie ROSA SPIER HUIS te Laren

ROSA SPIER HUIS te Laren opent op 5 februari de expositie ESTRANGED met het werk van fotograaf Arjan Spannenburg. In deze expositie wordt een serie beelden uit het project ESTRANGED getoond. Daarnaast toont hij een selectie van werken uit zijn andere series.

Read more »

Expositie Cultuurdome Almere

Mik Augusteijn zocht een aantal Almeerse kunstenaars bij elkaar voor de eerste expositie van 2023 in de Cultuurdome in Almere. Met zijn selectie van kunstenaars wil Mik de cultuur in Almere versterken en de creatieve energie van de kunstenaars laten groeien.De Cultuurdome is de voormalige Woondome in het hart van Almere Buiten waar tegenwoordig een tijdelijke broedplaats van cultuur en creativiteit zit. Het pand is ter beschikking gesteld door Domus Vastgoedontwikkeling waar zij, samen met initiatiefnemers Roché Apinsa, Kasper Jongejan en Richard Terborg de ruimte ontwikkelen voor onder andere dans en educatie, mode en street art, beeldende kunst en natuurlijk ook fotografie.

Read more »

Toekomst van de fotografie

"Hoe zie jij de toekomst van fotografie dan?" werd mij in een post op facebook gevraagd. Zeker nu AI (artifical intelligence) afgelopen week in de fotografie ineens enorm in opkomst kwam. Daar heb ik wel een idee over, dus hieronder vind je een korte uiteenzetting van mijn verwachting per vakgebied binnen de fotografie.

Read more »

PISS CHRIST door Andres Serrano

PISS CHRIST is een kunstwerk dat door  Andres Serrano is gemaakt. Het is een controversieel en provocerend kunstwerk dat in 1987 voor het eerst werd tentoongesteld in de Stux Gallery in New York. Het kunstwerk is gemaakt van een glazen vat gevuld met urine (mogelijk van Andres Serrano zelf) waarin een klein plastic kruisbeeld is ondergedompeld. Het is een kunstwerk dat heel veel kritiek en controverse opgewekt heeft vanwege de combinatie van religieuze symboliek en de gebruikte materialen. Uiteraard heeft de kunstenaar bewust gekozen voor de titel, omdat hij daarmee de kijker stuurt.

Read more »

Welke drone past het beste?

Als je op zoek bent naar een drone, kan het lastig zijn om te bepalen welke drone het beste bij jou past. Er zijn namelijk talloze verschillende drones op de markt, die allemaal weer hun eigen specificaties en voordelen hebben. In dit artikel geven we je advies over welke drone je het beste kunt kopen, afhankelijk van jouw wensen en budget.

Read more »

Project ESTRANGED

‘’Ik heb niks tegen homo’s, zolang ik het maar niet zie’’. Een opmerking die Arjan Spannenburg, militair en kunstenaar, te horen kreeg van een collega toen hij zijn fotografie aan hem liet zien. Een opmerking die eigenlijk insinueert dat hij beter terug de kast in moest. Juist dit soort ‘onschuldige’ opmerkingen en verscholen discriminatie waren het startpunt van het project: ESTRANGED. Zelfs vandaag de dag voelt de regenboog gemeenschap zich niet overal veilig in Nederland. Veel LHBT+ jongeren voelen dagelijks de angst voor afwijzing, confrontatie, discriminatie en steeds vaker ook agressie. Het gevolg is dat de jeugd hun identiteit deels verbergen en elke dag verder vervreemd raken van zichzelf.

Read more »

Winterpride 2022

De Winterpride in Almere wordt door sommigen gezien als niet noodzakelijk. In Almere zijn jaarlijks tenslotte nauwelijks echt LHBT+ incidenten bekend en juiste staat de stad bekend om  haar diversiteit aan culturen en achtergronden. Toch valt over de inclusiviteit nog behoorlijk wat te zeggen, dat zou ook deze dag weer blijken.

Read more »

COUNTERBODIES 2022

Counterbodies richt zich op het samenbrengen van werk van kunstenaars die elk een eigen interpretatie geven aan 'het lichaam', als thematische en visuele bron voor onderzoek en experiment. Het thema 'het lichaam' is altijd prominent aanwezig geweest in de artistieke praktijk.

Read more »

PAN Amsterdam 2022

Wij zijn er weer bij dit jaar! Dus je kan mijn werk ook dit jaar weer bewonderen tijdens PAN Amsterdam, in de stand van Zerp Galerie uit Rotterdam. Hopelijk kom ik je daar dan ook tegen om jou persoonlijk ook wat te vertellen over mijn werk!

Read more »