Fotografie blog


Goederaad judo toernooi 2023

Ieder jaar in het derde weekend van januari wordt het GOEDERAAD JUDOTOERNOOI georganiseerd. Het toernooi wordt georganiseerd met goedkeuring van de JBN. Inmiddels is het bijna een traditie te noemen dat wij ook weer aanwezig zijn om een toffe reportage te maken. Naast de reportage hebben we dit jaar er ook op ingestoken om toffe portretfoto's te maken van de deelnemers.

Read more »

Expositie ROSA SPIER HUIS te Laren

ROSA SPIER HUIS te Laren opent op 5 februari de expositie ESTRANGED met het werk van fotograaf Arjan Spannenburg. In deze expositie wordt een serie beelden uit het project ESTRANGED getoond. Daarnaast toont hij een selectie van werken uit zijn andere series.

Read more »

Expositie Cultuurdome Almere

Mik Augusteijn zocht een aantal Almeerse kunstenaars bij elkaar voor de eerste expositie van 2023 in de Cultuurdome in Almere. Met zijn selectie van kunstenaars wil Mik de cultuur in Almere versterken en de creatieve energie van de kunstenaars laten groeien.De Cultuurdome is de voormalige Woondome in het hart van Almere Buiten waar tegenwoordig een tijdelijke broedplaats van cultuur en creativiteit zit. Het pand is ter beschikking gesteld door Domus Vastgoedontwikkeling waar zij, samen met initiatiefnemers Roché Apinsa, Kasper Jongejan en Richard Terborg de ruimte ontwikkelen voor onder andere dans en educatie, mode en street art, beeldende kunst en natuurlijk ook fotografie.

Read more »

Toekomst van de fotografie

"Hoe zie jij de toekomst van fotografie dan?" werd mij in een post op facebook gevraagd. Zeker nu AI (artifical intelligence) afgelopen week in de fotografie ineens enorm in opkomst kwam. Daar heb ik wel een idee over, dus hieronder vind je een korte uiteenzetting van mijn verwachting per vakgebied binnen de fotografie.

Read more »

Project ESTRANGED

‘’Ik heb niks tegen homo’s, zolang ik het maar niet zie’’. Een opmerking die Arjan Spannenburg, militair en kunstenaar, te horen kreeg van een collega toen hij zijn fotografie aan hem liet zien. Een opmerking die eigenlijk insinueert dat hij beter terug de kast in moest. Juist dit soort ‘onschuldige’ opmerkingen en verscholen discriminatie waren het startpunt van het project: ESTRANGED. Zelfs vandaag de dag voelt de regenboog gemeenschap zich niet overal veilig in Nederland. Veel LHBT+ jongeren voelen dagelijks de angst voor afwijzing, confrontatie, discriminatie en steeds vaker ook agressie. Het gevolg is dat de jeugd hun identiteit deels verbergen en elke dag verder vervreemd raken van zichzelf.

Read more »

Winterpride 2022

De Winterpride in Almere wordt door sommigen gezien als niet noodzakelijk. In Almere zijn jaarlijks tenslotte nauwelijks echt LHBT+ incidenten bekend en juiste staat de stad bekend om  haar diversiteit aan culturen en achtergronden. Toch valt over de inclusiviteit nog behoorlijk wat te zeggen, dat zou ook deze dag weer blijken.

Read more »

COUNTERBODIES 2022

Counterbodies richt zich op het samenbrengen van werk van kunstenaars die elk een eigen interpretatie geven aan 'het lichaam', als thematische en visuele bron voor onderzoek en experiment. Het thema 'het lichaam' is altijd prominent aanwezig geweest in de artistieke praktijk.

Read more »

PAN Amsterdam 2022

Wij zijn er weer bij dit jaar! Dus je kan mijn werk ook dit jaar weer bewonderen tijdens PAN Amsterdam, in de stand van Zerp Galerie uit Rotterdam. Hopelijk kom ik je daar dan ook tegen om jou persoonlijk ook wat te vertellen over mijn werk!

Read more »

Presentatie ESTRANGED

Met twee bijzondere presentaties was Coming Out Day (11 oktober '22) een geweldige dag. Ik werkte al een lange tijd aan het project ESTRANGED en eindelijk kon deze dan ook gepresenteerd worden. Dat ESTRANGED een bijzonder project zou worden werd al snel duidelijk. Nog voordat de presentatie gisteren plaatsvond, waren delen van het project al te zien bij tentoonstellingen in onder andere Maleisië en Nigeria.

Read more »

Persuitnodiging: Feestelijke presentatie project ESTRANGED in Amsterdam

Op 11 oktober  zal Arjan Spannenburg, bekend van zijn wereldwijde LHBT+ exposities van Nigeria tot en met Duitsland en journalist Max Govers in bar Blend (in de Reguliersdwarsstraat) hun project genaamd ESTRANGED presenteren aan een exclusief publiek. Dit is een fotoboek met biografische verhalen van LHBT+ jongeren en hun ontwikkelingen, coming out en hun ervaringen met discriminatie geworden. Het geeft een realistisch maar ruw beeld van de LHBT+ acceptatie in de huidige Nederlandse maatschappij.

Read more »

Plaag van LHBT+ geweld neemt ook in 2022 weer toe

,,Ik ben smerig en vies genoemd, ben uitgelachen en heb vieze blikken gekregen.'' vertelt Mats, terugdenkend aan zijn ervaringen in de Pride maand van juli 2022. Juist dé maand waarin iedereen zichzelf zou mogen zijn. Dit blijkt echter niet het geval te zijn als we zijn, en vele andere verhalen uit de regenbooggemeenschap mogen geloven. Hoe groot is dit veel voorkomende probleem en wat kunnen we hiertegen doen? 

Read more »

Expositie in Nigeria

LHBT+ mensen worden in Nigeria nog altijd geconfronteerd met juridische en sociale uitdagingen. In Nigeria is homoseksualiteit nog altijd illegaal en zelfs strafbaar met een gevangenisstraf tot 14 jaar. Het land heeft dus geen enkele wettelijke bescherming voor LHBT+ mensen.

Read more »

Interview in HIM Magazine

Ik was vereerd dat ik gevraagd werd voor een interview door het Duitse HIM Magazine. Dit is een tijdschrift over en voor homoseksuele mannen, geschreven in het Duits. Omdat ik het interview erg leuk vond heb ik toestemming gevraagd om het te vertalen en ook op mijn website te publiceren.

Read more »

Opgenomen in de Koninklijke Bibliotheek

Wij zijn trots dat we mogen vertellen dat we zijn gevraagd door de Koninklijke Bibliotheek of ze onze website mogen archiveren voor toekomstig onderzoek. Dit met als doel om een stukje van de tijdsgeest te bewaren door onze site toe te voegen aan hun speciaal uitgekozen selectie. Hiermee worden we onderdeel van de gedocumenteerde Nederlandse literaire geschiedenis iets waar we ontzettend trots op zijn!

Read more »

Waarom ik de traditionele pride vlag gebruik

In de regenbooggemeenschap zijn er regelmatig meningsverschillen over allerlei vraagstukken. Onze gemeenschap lijkt dan ook net zoals de huidige samenleving langzaam te polariseren. Met als gevolg dat de ruimte om naar elkaar te luisteren en elkaars standpunt te begrijpen hiermee verdwijnt. Een belangrijk element waar over gesproken wordt, zijn onze vlaggen en de keuze die men maakt.

Read more »

Prideweek - Moet dat nou?

LHBT+ evenementen, ze zijn nog steeds tot op de dag van vandaag noodzakelijk. Toch lijkt er in de loop der jaren een steeds groter tegengeluid te zijn ontstaan tegen zowel de organisatie als datgeen waar ze voor staan. Er is een verandering gaande, maar waar dit toe gaat lijden dat blijft de grote vraag.

Read more »

Milkshake 2022 | LHBT+ liefde en vriendschap

Na 2 jaar COVID wilde ik ontzettend graag deze zomer weer op Milkshake fotograferen. Voor mij is Milkshake HET evenement waar ikzelf inzage kreeg in de diversiteit van de LHBT+ gemeenschap. Hier leerde ik hoeveel verschillende vormen van vriendschap en liefde er mogelijk zijn. Maar ook dat je soms verder moet kijken, of vragen, hoe vriendschap of liefde voor iemand werkt.

Read more »