Fotografie blog


Persuitnodiging: Feestelijke presentatie project ESTRANGED in Amsterdam

Op 11 oktober  zal Arjan Spannenburg, bekend van zijn wereldwijde LHBT+ exposities van Nigeria tot en met Duitsland en journalist Max Govers in bar Blend (in de Reguliersdwarsstraat) hun project genaamd ESTRANGED presenteren aan een exclusief publiek. Dit is een fotoboek met biografische verhalen van LHBT+ jongeren en hun ontwikkelingen, coming out en hun ervaringen met discriminatie geworden. Het geeft een realistisch maar ruw beeld van de LHBT+ acceptatie in de huidige Nederlandse maatschappij.

Read more »

Plaag van LHBT+ geweld neemt ook in 2022 weer toe

,,Ik ben smerig en vies genoemd, ben uitgelachen en heb vieze blikken gekregen.'' vertelt Mats, terugdenkend aan zijn ervaringen in de Pride maand van juli 2022. Juist dé maand waarin iedereen zichzelf zou mogen zijn. Dit blijkt echter niet het geval te zijn als we zijn, en vele andere verhalen uit de regenbooggemeenschap mogen geloven. Hoe groot is dit veel voorkomende probleem en wat kunnen we hiertegen doen? 

Read more »

Expositie in Nigeria

LHBT+ mensen worden in Nigeria nog altijd geconfronteerd met juridische en sociale uitdagingen. In Nigeria is homoseksualiteit nog altijd illegaal en zelfs strafbaar met een gevangenisstraf tot 14 jaar. Het land heeft dus geen enkele wettelijke bescherming voor LHBT+ mensen.

Read more »

Interview in HIM Magazine

Ik was vereerd dat ik gevraagd werd voor een interview door het Duitse HIM Magazine. Dit is een tijdschrift over en voor homoseksuele mannen, geschreven in het Duits. Omdat ik het interview erg leuk vond heb ik toestemming gevraagd om het te vertalen en ook op mijn website te publiceren.

Read more »

Opgenomen in de Koninklijke Bibliotheek

Wij zijn trots dat we mogen vertellen dat we zijn gevraagd door de Koninklijke Bibliotheek of ze onze website mogen archiveren voor toekomstig onderzoek. Dit met als doel om een stukje van de tijdsgeest te bewaren door onze site toe te voegen aan hun speciaal uitgekozen selectie. Hiermee worden we onderdeel van de gedocumenteerde Nederlandse literaire geschiedenis iets waar we ontzettend trots op zijn!

Read more »

Waarom ik de traditionele pride vlag gebruik

In de regenbooggemeenschap zijn er regelmatig meningsverschillen over allerlei vraagstukken. Onze gemeenschap lijkt dan ook net zoals de huidige samenleving langzaam te polariseren. Met als gevolg dat de ruimte om naar elkaar te luisteren en elkaars standpunt te begrijpen hiermee verdwijnt. Een belangrijk element waar over gesproken wordt, zijn onze vlaggen en de keuze die men maakt.

Read more »

Prideweek - Moet dat nou?

LHBT+ evenementen, ze zijn nog steeds tot op de dag van vandaag noodzakelijk. Toch lijkt er in de loop der jaren een steeds groter tegengeluid te zijn ontstaan tegen zowel de organisatie als datgeen waar ze voor staan. Er is een verandering gaande, maar waar dit toe gaat lijden dat blijft de grote vraag.

Read more »

Milkshake 2022 | LHBT+ liefde en vriendschap

Na 2 jaar COVID wilde ik ontzettend graag deze zomer weer op Milkshake fotograferen. Voor mij is Milkshake HET evenement waar ikzelf inzage kreeg in de diversiteit van de LHBT+ gemeenschap. Hier leerde ik hoeveel verschillende vormen van vriendschap en liefde er mogelijk zijn. Maar ook dat je soms verder moet kijken, of vragen, hoe vriendschap of liefde voor iemand werkt.

Read more »

Pride Photo Expositie dubbel besmeurd

Sinds vrijdag 10 juni staat de Pride Photo tentoonstelling in Almere en direct bij de opening ontstond al rumoer. Een foto waarop een deels afgedekt geslachtsdeel van een man (na transitie) zichtbaar was, stond frontaal bij de oversteekplaats van het busstation. Snel werd deze verplaatst naar een andere plek, zodat men niet gelijk werd geconfronteerd met deze foto als je de bus uit stapte.

Read more »

Zandvoorts Museum: Portraits with Pride 2022

Ook dit jaar presenteert het Zandvoorts Museum een tentoonstelling in het teken van de regenboog gemeenschap. De groepsexpositie in de 2022 editie van Zandvoort Pride wordt dit jaar weergegeven aan de hand van portretten. Ook Arjan Spannenburg is dit jaar van de partij. Zijn werken LOVED, RAPTURE en PERSISTANCE zijn van 1 juli tot 7 augustus 2022 te zien in het Zandvoorts Museum bij de expositie Portraits with Pride.

Read more »

Pride Maand 2022

Over de hele wereld viert de LGBT-gemeenschap jaarlijks in de maand juni actie. Tijdens deze speciale maand worden wereldwijd verschillende evenementen georganiseerd om de acceptatie van LHBT+ mensen onder de aandacht te brengen. De maand juni is destijds gekozen na aanleiding van de Stonewall-rellen die destijds in juni 1969 plaatsvonden.

Read more »