Fitboy Thursday

Tsja. Als de workshops niet geregeld worden, blijft alleen eten en sporten over als highlight van de dag. Het zijn als je weinig te doen hebt de bijna irrelevante zaken waar je naar uitkijkt, simpelweg omdat er weinig anders is waar je jezelf druk om kan maken.

Tenminste..... ik kan me over veel dingen druk maken, maar er zijn maar weinig zaken waar ik momenteel invloed op heb. Dus dan kan je jezelf beter vasthouden aan dingen waar je wel invloed op hebt. Sporten, eten, gezelligheid creëren en jezelf zo goed mogelijk voorbereiden op wat komen gaat.

 

Vliegen naar Afghanistan

We zijn inmiddels over de helft van de quarantaine, nog een paar dagen te gaan. De vluchtgegevens zijn inmiddels ook al binnen. Zoals de meeste mensen wellicht op het nieuws al eens  vernomen hebben, heeft Defensie nogal wat tekorten aan personeel en middelen. Wellicht is dat ook de oorzaak dat we gebruik gaan maken van een behoorlijke om-route .

Bagage wegen en herverdelen.

 

Waar ik in 2012 in Eindhoven met de eenheid in een militair toestel stapte om 7 uur later te landen in Masar-e-Sharif, ziet de planning er nu iets anders uit. Defensie heeft niet de beschikking over een eigen toestel om ons middels een directe vlucht in te vliegen en daarmee de in-rotatie efficiënter te laten verlopen.

 

We worden dus als een soort PostNL-bezorging met 6 tussenstops naar Afghanistan gebracht. De reis gaat nu naar verwachting ongeveer zo'n 22 uur duren voordat we op 'Masar-e-Sharif' aankomen. Wat hier de exacte reden van is... geen idee. Wellicht kan ik daar binnenkort wat meer over vertellen.

 

Wat wel nog even moet gebeuren is een truc met de verplicht mee te nemen uitrusting. De zogenaamde verplaatsingsuitrusting blijkt te zwaar te zijn. Deze mag maximaal 20 kilo wegen en de vorige groep heeft ons verteld dat zij bij vertrek veel gedoe hebben gehad hierover. Om te voorkomen dat wij dit ook hebben, ben ik hier achteraan gegaan. Helaas is het te kort dag en is de oplossing dus om materiaal te her-verdelen en overgewicht per post op te sturen.

 

Yoga

Verder houden we ons deze dagen vooral zelf bezig. Naast wat pingpongen, wandelen over de 1 kilometer lange route, fitness en wat cardio, besluit de 'familie' om vandaag ook te beginnen met Yoga. Onder begeleiding van een YouTube filmpjes en met behulp van een laptop en een klein speakertje werken we een half uur durend programma af.

 

Mijn motoriek kan je denk ik het beste omschrijven als dat van een nijlpaard of diesellocomotief. Als ik eenmaal opgang ben en voorwaarts beweeg gaan we door. Maar van enige elegantie, zoals ik zie bij de dansers die ik fotografeer, is weinig sprake. Van de helft van de aanwijzingen die gegeven worden snap ik niet wat ze bedoelen, maar de eindconclusie is dat ik het nog best aardig doe...

Try not to laugh! Yoga is serious business ;-)


«   »