Pride Through the Lens | art’otel

Pride Through the Lens: Een Viering van LHBT+ Identiteit en Liefde


art'otel kondigt met trots “Pride Through the Lens” aan: Een Viering van LHBT+ Identiteit en Liefde in een levendige reizende fototentoonstelling die deze zomer in alle art’otel-bestemmingen in Europa de diverse en krachtige identiteiten binnen de LHBT+ gemeenschap viert. Van Londen tot Amsterdam, Berlijn tot Zagreb, mis de exposities van juni tot augustus niet. "Pride Through the Lens" biedt een krachtig en intiem kijkje in de levens en ervaringen van de LHBT+ gemeenschap door de ogen van getalenteerde fotografen. 

 

De tentoonstelling bevat adembenemende fotografie van gerenommeerde kunstenaars zoals Joel Rodriguez, Arjan Spannenburg, Ernst Coppejans, Grace Pickering en Aimee McGhee. Elke fotograaf brengt een uniek perspectief, waarbij de essentie van queer leven door hun lenzen wordt vastgelegd. Elke afbeelding vertelt een verhaal van identiteit, veerkracht, liefde en vreugde, en nodigt kijkers uit om te vieren en te reflecteren op de rijke diversiteit van queer mensen.

 

Pride Through the Lens: Een samenwerking met art’otel

Als onderdeel van Pride Month zal de tentoonstelling op 21 juni worden geopend in het pas geopende art'otel London Hoxton en vervolgens reizen naar onze art’otels in London Battersea, Amsterdam, Berlijn, Keulen en Zagreb, met verschillende kunstenaars die in verschillende steden exposeren en een groepstentoonstelling, de grootste van de serie, die op 23 juli in art’otel Amsterdam wordt geopend. Van juni tot augustus organiseert art’otel, naast deze levendige en tot nadenken stemmende tentoonstelling, diverse evenementen. Zo zijn er kunstenaarsgesprekken en andere activiteiten in alle bestemmingen, samenkomend in een showcase van fotografische werken die Pride benadrukken door de unieke perspectieven van queer fotografen.

 

Door "Pride Through the Lens" te hosten, onderstreept art'otel niet alleen zijn toewijding aan inclusiviteit en diversiteit, maar versterkt het ook zijn reputatie als een vooruitstrevend, cultureel betrokken merk. Samen eren we het verleden, vieren we het heden en inspireren we een toekomst van inclusiviteit en liefde. Deze tentoonstelling biedt een platform voor hoogwaardige kunst die diep resoneert met de thema's liefde, identiteit en verzet, bezoekers van over de hele wereld aantrekt en betekenisvolle verbindingen creëert tussen hun internationale locaties.

 

Pride Through the Lens: bevordert inclusie middels kunst

Met tentoonstellingen in meerdere steden bevordert "Pride Through the Lens: Een Viering van LHBT+ Identiteit en Liefde" een wereldwijde dialoog over LHBT+ kwesties, identiteit en cultuur. Door deze werken internationaal te tonen, moedigt art'otel intercultureel begrip en waardering aan, waarbij het idee wordt versterkt dat kunst een krachtig voertuig voor verandering en verbinding kan zijn.

 

Arjan Spannenburg
Arjan Spannenburg's zwart-wit composities richten zich op de zoektocht naar identiteit en zelfexpressie, waarbij hij jongeren op de drempel van volwassenheid vastlegt. Zijn portretten, teder en introspectief, onthullen de kwetsbaarheid en kracht van zijn onderwerpen, en nodigen kijkers uit om na te denken over hun eigen reis van zelfontdekking.

 

Verkenning van identiteit door Arjan Spannenburg

Met de focus op de zoektocht naar identiteit en zelfexpressie nodigt Arjan Spannenburg kijkers uit om na te denken over hun eigen reis van zelfontdekking door zijn introspectieve werk. Zijn tentoonstelling bij “Pride Through the Lens” is gewijd aan het vastleggen van een rauwe maar tedere blik in het leven van LHBT+ adolescenten in een cruciale en onzekere tijd. Door zijn lens zien we individuen wiens stille smeekbede om steun, begrip en liefde diep resoneert bij de kijkers, en hen uitnodigt om na te denken over de balans tussen kwetsbaarheid en zelfexpressie, vooral in de context van het verkennen en bevestigen van hun seksuele en genderidentiteiten. Deze tentoonstelling zal te zien zijn in art’otels in Londen, Amsterdam & Berlijn.