Milkshake 2022 | LHBT+ liefde en vriendschap

Na 2 jaar COVID wilde ik ontzettend graag deze zomer weer op Milkshake fotograferen. Voor mij is Milkshake HET evenement waar ikzelf inzage kreeg in de diversiteit van de LHBT+ gemeenschap. Hier leerde ik hoeveel verschillende vormen van vriendschap en liefde er mogelijk zijn. Maar ook dat je soms verder moet kijken, of vragen, hoe vriendschap of liefde voor iemand werkt.

 

Vriendschap is voor mij een bijzondere band tussen mensen. Het is een sterkere vorm van intermenselijke band dan je met een "kennis" zoals je buurman, een collega of de lokale bakker hebt. Binnen de LHBT+ gemeenschap zijn deze vriendschappen nog eens extra belangrijk. Enerzijds voor de draagkracht om te mogen zijn wie je bent. Anderzijds omdat je vrienden je kennen, begrijpen of in elk geval begrip hebben voor wie je bent.

 

Zaterdag 30 juli was het dan zo ver. Met mijn team komen we aan bij het Westerpark in Amsterdam. De politie is zichtbaar aanwezig (met Roze in Blauw) voor onze veiligheid. Als we dan langs de beveiliging het terrein oplopen, stappen we in een wereld waar we ons geen zorgen hoeven te maken over wie we zijn. Op Milkshake maakt het namelijk niet uit wie je bent, want Milkshake is voor iedereen die lief heeft!

 

"boys who love girls who love boys who love boys"
- Milkshake -

 

Vandaag de dag zijn er nog altijd veel plekken waar we niet onszelf kunnen zijn. Tijdens de verschillende Prides in Nederland gebeuren elk jaar toch nog haat incidenten. Zelfs daar kunnen we niet 100% onszelf zijn en moeten we oppassen . 

 

Toch denk ik dat we als LHBT+ gemeenschap zichtbaar moeten blijven en gezamenlijk onze positie opeisen. Juist daarom wil ik de pracht en diversiteit van onze gemeenschap laten zien, gebouwd op liefde en vriendschap.