Voorwaarden voor deelname

Zoals je misschien al weet is het geheel kosteloos als je meewerkt aan een project. Spannenburg.art neemt de kosten op zich, in ruil daarvoor krijg jij een aantal gave en bijzondere foto's. Hieronder lees je meer over de voorwaarden voor het gebruiken van de foto's, als je jezelf inschrijft als model dan ga je akkoord met deze gebruiksvoorwaarden en met de verklaring toestemming voor fotografie.

 

Deze vind je via een button onder aan deze pagina waar je ook tips vindt voor je  "voorbereidingen op een fotoshoot".

Lees ook onderstaande even goed door.

 

Licentie voor gebruik foto's

Als je mee hebt gewerkt aan een fotoproject dan krijg je een gebruikslicentie voor een aantal van de bewerkte foto's. Dit geldt zowel voor modellen, als voor assistenten, kappers, moa's, stylisten en andere medewerkers. Lees hieronder even goed wat deze precies inhoudt.

Tijdens een fotoshoot worden veel foto's gemaakt, niet alle foto's worden ook daadwerkelijk gebruikt. Weet in elk geval dat de onbewerkte foto's nooit worden verzonden. Gemiddeld krijg je van een project ongeveer 4 to 6 bewerkte foto’s. Deze worden je digitaal aangeleverd, middels een link naar Dropbox, Wetransfer of per mail.

De foto’s zijn bedoelt voor online gebruik en zullen daarom minimaal een resolutie hebben van 72ppi met 1000 pixels (langste zijde).

 

Wanneer krijg ik de project foto's

Gemiddeld genomen worden de foto’s ongeveer 4 tot 6 weken na de shoot aan de deelnemers verzonden. Dit is een beetje afhankelijk van de werkdruk, hoeveelheid nabewerking, betrokken partijen, etc.

 

Waarvoor mag je project foto's gebruiken

De project foto’s mag je online gebruiken voor je eigen portfolio (website en Social Media), met het doel om jezelf te promoten. De foto’s mag je echter niet ter beschikking stellen aan andere partijen, uitlenen of doorverkopen.

Mocht je hier van af willen wijken, neem dan vooraf even contact op. Er is altijd in goed overleg wel iets te regelen, maar voor de sfeer en samenwerking is het leuker als we vooraf zaken overleggen dan achteraf in discussie  moeten. Het is voor beide partijen dan ook altijd belangrijk om bij afwijkende afspraken deze schriftelijk vast te leggen per brief of mail.

Deze licentie welke je krijgt voor de project foto's is alleen voor jou persoonlijk en is dus niet overdraagbaar aan anderen. Alleen Spannenburg.art mag licenties toewijzen aan andere partijen.

 

Naamsvermelding is verplicht

Als je de project foto's gebruikt moet het voor kijkers duidelijk zijn wie de foto gemaakt heeft. Je kan hierbij kiezen voor de fotograaf of om Spannenburg.art te vernoemen. Dit doe je niet alleen door een tag te plaatsen in een foto, maar door dit duidelijk te vermelden bij de foto's. De links welke je eventueel kunt gebruiken vind je hier onder;

Voor instagram : www.instagram.com/arjanspannenburg

Voor Twitter :  www.twitter.com/spannenburg_art

Voor alle overige platforms : www.arjanspannenburg.nl

 

Bijsnijden en bewerken

De project foto's welke je gekregen hebt zijn kunstwerken van de fotograaf. Het is dan ook niet toegestaan om de gemaakte beelden bij te snijden of te bewerken. Dit betekent dus ook dat er geen filters (zoals bij instagram) gebruikt mogen worden.

Het plaatsen van teksten en/of logo’s over de geleverde foto’s wordt gezien als bewerken en is daarom ook niet toegestaan. Ook met teksten wordt de betekenis en uitstraling van de foto namelijk aangetast.

Mocht het toch noodzakelijk/ wenselijk zijn voor je om een afbeelding aan te passen, neem dan vooraf contact op met Spannenburg.art. In goed overleg kunnen we kijken welke mogelijkheden er zijn om uitzonderingen te maken.

 

Afdrukken

In principe krijg je foto's na aanleiding van projecten nooit in prints. De geselecteerde kunstwerken worden namelijk alleen verkocht in gelimiteerde oplages. Indien er een beeld tussen zit welke je toch afgedrukt wilt hebben, maar welke niet als kunstwerk verkocht zal worden, dan kan je altijd een verzoek voor een afdruk indienen. In overleg zullen wij deze voor je afdrukken, hier zitten extra kosten aan verbonden.

 

Bereik van de overeenkomst

Deze licentie is geldig in alle landen van de wereld, voorts is op deze licentie het Nederlandse recht van toepassing.

 

No-show of afzeggen binnen 48 uur

Als je meedoet met een foto project, dan ben je in feite een lid van ons team. Als iemand de fotoshoot afzegt of niet verschijnt, dan loopt het project het risico dat deze niet uitvoerbaar is, of in elk geval niet volledig uitvoerbaar is. Dit terwijl er wel door iedereen kosten gemaakt worden/ zijn.

Opgeven om deel te nemen aan een fotoshoot vraagt om een stukje commitment. Uiteraard kan je onverhoopt ziek worden of kan er sprake zijn van bijzondere persoonlijke omstandigheden. Neem dan ook zo spoedig mogelijk telefonisch contact op via 06 82 44 1464 or 0031621892151. Indien je niet komt opdagen of zonder goede reden afzegt, dan ga je er er mee akkoord dat de schade en de gemaakte kosten voor het project (denk aan de andere modellen, fotograaf en eventuele MUA/stylist/etc) bij jou verhaalt kunnen worden.

 

Voorbereidingen

Voor iedereen geldt dat er veel voorbereidingen zitten aan een fotoshoot. Weet jij al wat jouw rol is? Of waar je aan moet denken als je jezelf gaat voorbereiden op een fotoshoot