Expositie "People and Survival" in Nigeria

Bekijk de beelden die deel uitmaken van de expositie in Nigeria. De volgende slideshow geeft u een korte impressie van de opening van deze geweldige expositie!

 

Deel kunnen uitmaken van een expositie in Nigeria met een serie waarin LGBT+ mensen aan het woord komen vind ik heel belangrijk. Deze mensen worden in Nigeria nog steeds geconfronteerd met heel wat juridische en sociale uitdagingen omdat homoseksualiteit er nog steeds illegaal is. Er staat nog steeds een gevangenisstraf van maximaal 14 jaar op.

 

Nigeria is een vrij conservatief land in Afrika met meer dan 216 miljoen inwoners. Het land is sterk religieus, verdeeld tussen christenen en moslims. Ook dit zorgt ervoor dat weinig LHBT+ mensen open zijn over hun seksualiteit. Het geweld tegen hen is veelvoorkomend, daarom proberen veel LGBT+ Nigerianen een leven op te bouwen in andere landen waar wetten hen wel beschermen.

 

Omdat ik tot de LGBT+ gemeenschap behoor, vind ik het belangrijk om me uit te spreken en activistisch te zijn. Ik zag de kans om deel te nemen aan deze expositie, met de titel "People and Survival", als zeer belangrijk. Vooral in een land waar zoveel LGBT+ mensen echt elke dag vechten om te overleven. Ik koos ervoor om een bijdrage te leveren met een deel van mijn serie ESTRANGED. Een serie die mensen toont die niet 100% zichzelf durven te zijn, maar om allerlei redenen een deel van hun identiteit verborgen houden.

 

People & Survival

Alliance Francaise Ibadan in samenwerking met Nseabasi Photography Concept nodigt u uit voor een fototentoonstelling getiteld ''PEOPLE AND SURVIVAL''.

DATUM: 9 tot 20 september, 2022,

Met werken van:

* Annie Mpalume - Zimbabwe

* Rob Godfried - Nederland

* Keith Bratton - VS

* Kofoworola Omotayo - Nigeria

* Monirul Alam - Bangladesh

* Mokobo Michael Phasha - Zuid-Afrika

* Favour Charles Elemi- Nigeria

* Arjan Spannenburg - Nederland

* Luiz Lima - Brazilië

* Hassan Moustafa - Soedan

* Philippe Sibelly - Frankrijk/UK

*Abiola Adenugba - Nigeria

*Peter Bazatoha - Rwanda

*Afolabi Babarinde - Nigeria/UK

*Dr. Tony Olatokunbo Marinhio - Nigeria

*Tessilim Adjayi - Togo.

De openingsceremonie vond plaats op vrijdag 9 september 2022 en begon met een dansvoorstelling door jongeren, gevolgd door gesprekken met kunstenaars en een rondleiding door de tentoonstelling.