Expositie in Nigeria

LHBT+ mensen worden in Nigeria nog altijd geconfronteerd met juridische en sociale uitdagingen. In Nigeria is homoseksualiteit nog altijd illegaal en zelfs strafbaar met een gevangenisstraf tot 14 jaar. Het land heeft dus geen enkele wettelijke bescherming voor LHBT+ mensen.

 

Nigeria is een overwegend conservatief land met meer dan 216 miljoen inwoners, verdeeld tussen een islamitisch noorden en een christelijk zuiden. Zeer weinig LHBT+ personen zijn er open over hun seksuele geaardheid, want geweld tegen hen komt veelvuldig voor. Veel LHBT+ Nigerianen proberen dan ook te vluchten naar andere landen, die een wetgeving hebben waarin zij beschermt worden.

Omdat ikzelf behoor tot de LHBT+ gemeenschap, daar activistisch in sta en omdat mijn werk die thematiek soms raakt. Vond ik de kans om daar aan mee te doen, wel bijzonder. Toen ik hoorde dat het thema van de expositie "People and Survival" was, werd ik extra gemotiveerd om mee te doen. Ik stuurde een deel van mijn serie ESTRANGED in. Deze gaat juist over het feit dat sommige mensen niet 100% zichzelf durven zijn, maar juist een deel van hun identiteit verborgen houden.

 

People & Survival

Alliance Francaise Ibadan in samenwerking met Nseabasi Photography Concept nodigt u uit voor een fototentoonstelling getiteld ''PEOPLE AND SURVIVAL''.

 

DATUM: 9 tot 20 september, 2022,

Met werken van:

* Annie Mpalume - Zimbabwe

* Rob Godfried - Nederland

* Keith Bratton - VS

* Kofoworola Omotayo - Nigeria

* Monirul Alam - Bangladesh

* Mokobo Michael Phasha - Zuid-Afrika

* Favour Charles Elemi- Nigeria

* Arjan Spannenburg - Nederland

* Luiz Lima - Brazilië

* Hassan Moustafa - Soedan

* Philippe Sibelly - Frankrijk/UK

* Abiola Adenugba - Nigeria

* Peter Bazatoha - Rwanda

* Afolabi Babarinde - Nigeria/UK

* Dr. Tony Olatokunbo Marinhio - Nigeria

* Tessilim Adjayi - Togo.

De openingsceremonie is op vrijdag 9 september 2022.

Tijd: 16.00 uur

Muziek door Int'l Djwagzy

De toegang is gratis!