Persuitnodiging: Feestelijke presentatie project ESTRANGED in Amsterdam

Op 11 oktober  zal Arjan Spannenburg, bekend van zijn wereldwijde LHBT+ exposities van Nigeria tot en met Duitsland en journalist Max Govers in bar Blend (in de Reguliersdwarsstraat) hun project genaamd ESTRANGED presenteren aan een exclusief publiek. Dit is een fotoboek met biografische verhalen van LHBT+ jongeren en hun ontwikkelingen, coming out en hun ervaringen met discriminatie geworden. Het geeft een realistisch maar ruw beeld van de LHBT+ acceptatie in de huidige Nederlandse maatschappij.

 

Hun project wordt die middag al feestelijk ontvangen tijdens een gesloten opening van de foto expositie bij DNB (De Nederlandsche Bank). Daarnaast krijgt het project financiële steun van het Cultuurfonds Almere, waardoor het boek verspreid zal worden in diverse wachtkamers.

 

De media is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Graag horen we of u kunt deelnemen in verband met onze voorbereidingen. Indien gewenst kunnen we tijd inplannen voor een interview. Verder zullen een aantal van de modellen aanwezig zijn bij de opening, mocht u hen vragen willen stellen.

 

Hieronder vind u een kleine preview met enkele foto’s en quotes, die nauw verbonden zijn met hun verhalen.

 

Damian

 

“...mij keer op keer ervan overtuigen dat ik niet mezelf mocht zijn.”

 

Yannick

 

“De maatschappij kijkt anders naar me.”

 

Tootsi

 

“Ik deed wat ik leuk vond, ongeacht of het voor “meisjes” of “jongens” was.”

 

Robin

 

“Dit is gewoon wie ik ben.”