Presentatie ESTRANGED

Met twee bijzondere presentaties was Coming Out Day (11 oktober '22) een geweldige dag. Ik werkte al een lange tijd aan het project ESTRANGED en eindelijk kon deze dan ook gepresenteerd worden. Dat ESTRANGED een bijzonder project zou worden werd al snel duidelijk. Nog voordat de presentatie gisteren plaatsvond, waren delen van het project al te zien bij tentoonstellingen in onder andere Maleisië en Nigeria.

 

Samen met journalist Max Govers, werkte ik het afgelopen jaar nauw samen, om het project naast beeld ook vorm te geven met verhalen. Zo is het project niet alleen fotografisch sterk, maar vormt het ook een sterk geheel met de persoonlijke verhalen van LHBT+ jongeren.

 

Onder het genot van een lunch vond de opening van de expositie in De Nederlandsche Bank plaats. Na een dankwoord aan Sabrina Pufflijk en Menno van der Ven voor de organisatie, vertelde ik over mijn persoonlijke ervaringen, drijfveren en over het project. Ook legde ik de verbinding tussen het belang van sociale veiligheid en de ontwikkeling van medewerkers aan de hand van de piramide van Maslow. Want als mensen zich niet veilig voelen op hun werk, dan neemt het ziekteverzuim toe en blijft de ontwikkeling en output van je medewerkers achter. Verder vertelde ik hoe D&I beleid in grote organisaties van belang is, maar dat het de medewerkers en leidinggevenden zijn die er gezamenlijk invulling aan moeten geven.

 

Links naar rechts : Arjan Spannenburg - Ricarco Roest - Max Govers

Omdat De Nederlandsche Bank natuurlijk een gesloten en beveiligde omgeving is, hadden we in de avond een kleine boekpresentatie georganiseerd. Als locatie kozen we voor het centrum van het LHBT uitgaansleven in Amsterdam, waar in Bar Blend vanaf 19:30 een gezelschap van genodigden zich had verzameld. Met een glas in de hand werd geproost op het tot nu toe behaalde succes, maar ook op hoe het project zich verder gaat ontwikkelen. 

 

 

Verder heeft het Cultuurfonds Almere zich ook aangesloten bij het project. Zij helpen daarmee voor extra zichtbaarheid waardoor we meer mensen kunnen bereiken die onbekend zijn met de regenboog gemeenschap. Met hun bijdrage kunnen we het boek verspreiden in lokale wachtkamers en kantines. Hiermee bieden we bezoekers de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de kwetsbare verhalen van jongeren uit de regenboog gemeenschap.

 

 

Verder kunnen organisaties zich nog aansluiten bij het initiatief om op een laagdrempelige wijze een grote bijdrage te leveren aan de Diversiteit en Inclusie in Nederland.