ESTRANGED in Almere

Het project ESTRANGED is gelanceerd en kan terechtkomen in uw wachtkamer! Met 8 verschillende beelden die tot 2024 in De Nederlandse Bank hangen en verschillende beelden die zowel in Nigeria als Maleisië al zijn ten toon gesteld, is het bereik van dit project op mondiale schaal al niet meer te ontkennen. Samen met het Cultuurfonds Almere, bieden wij lokale ondernemers in Almere de kans om iets bij te dragen aan de cultuur van Almere en gelijktijdig aan een diverse en inclusievere maatschappij.

 

Hoe? Dat is eigenlijk heel simpel! We komen langs met het boek ESTRANGED welke u in uw wachtkamer legt ter inzage van uw klanten. Verder leveren wij een poster die u ophangt, die zo wat extra aandacht vestigt op het boek. Komende maanden blijven wij dan graag met u in gesprek, om de bijzondere verhalen en reacties van uw organisatie te horen. Waar mogelijk zullen wij ook actief op social media uw verhaal over ESTRANGED verspreiden. Daardoor wordt uw bereik vergoot en kunt u laten zien dat een inclusieve samenleving ook voor u er toe doet.


ESTRANGED - het project

Het project ESTRANGED bestaat uit het boek en de exposities. Het brengt op een laagdrempelige manier het leven van LHBT+ jongeren en waar zij tegenaan lopen, in beeld en vertelt hun verhalen. Door te zorgen dat de boeken op plekken komen te liggen waar ze makkelijk gepakt en gelezen kunnen worden, zorgen we ervoor dat de drempel om kennis te nemen van dit onderwerp verlaagd wordt.

 

Juist een wachtkamer is hiervoor de beste locatie. Uw bezoekers kunnen in de wachtkamer wel wat afleiding gebruiken terwijl ze zitten te wachten. Het boek ligt er voor iedereen die nieuwsgierig is en biedt hen de kans om kennis te maken met het leven van LHBT+ jongeren via kunst. De mensen in het boek vertellen in een kort persoonlijk verhaal iets over hun leven. Het zal de lezer een andere kijk geven op de wereld en laten nadenken over inclusie en acceptatie.

 

Voor uw organisatie is dit dus een mooie kans om aandacht te geven aan het onderwerp Diversiteit en Inclusie. Een maatschappelijk belangrijk onderwerp, zonder dat u er veel voor hoeft te doen.

Hoe werkt het verder?

Als uw organisatie heeft ingestemd met deelname, komen we bij u op bezoek om het boek (indien mogelijk) persoonlijk af te geven. Dit is een mooi moment om op uw media iets te vertellen over uw deelname en aandacht te vragen voor het belang van Diversiteit en Inclusie. Op onze media zullen we daar ook aandacht aan besteden. Daarnaast zullen we uw organisatie toevoegen op de website als ondersteuner van het project.

 

Gedurende ongeveer 6 maanden zullen we u af en toe benaderen met de vraag of u nog een bijzondere interactie heeft gehad of gezien, na aanleiding van het boek. Natuurlijk hopen wij dat u af en toe met uw bezoekers in gesprek zult  gaan over ESTRANGED of het onderwerp. Hierbij zijn we op zoek naar eerlijke verhalen, dus niet perse positief of negatief.

 

Uw verhalen horen we dan ook graag. Die zullen wij dan uitwerken in een tof artikel en delen op onze social media. Daarmee genereert u extra aandacht voor uzelf en dit maatschappelijke onderwerp.

Meedoen?

Heeft uw organisatie interesse om mee te doen aan dit project? Neem dan snel contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! Voor de eerste 50 organisaties die deelnemen heeft het Cultuurfonds Almere de kosten reeds betaald!

 


Ook een eigen (tijdelijke) Expositie?

Op 11 oktober opende in De Nederlandsche Bank de expositie ESTRANGED. Tot en met 1 januari 2024 hangen hier 8 beelden uit het project. Deze samenwerking kwam tot stand in samenwerking met DNB Pride. Wilt u naast het boek, meer doen met ESTRANGED? Wij komen graag met u in gesprek om ook voor u een exclusieve expositie met materiaal uit het project te verzorgen. Daarnaast kunnen we sprekers leveren die iets over Diversiteit en Inclusie kunnen vertellen.

 

We weten wel dat elk mens anders is, maar we staan niet vaak stil bij hoe anderen de wereld ervaren. Voor Diversiteitsweek en Coming-Outdag 2022 presenteert DNB Pride, in samenwerking met de DNB Kunstcommissie, het werk van fotograaf Arjan Spannenburg. Onder de titel ESTRANGED verbeeldt Spannenburg de zoektocht naar identiteit.

 

ESTRANGED toont LHBT+ jongeren op zoek naar hun individualiteit. Ze bewegen zich in een samenleving waarin ze moeite hebben zich vrij te kunnen uiten en zichzelf te kunnen zijn. Alhoewel de geportretteerden opvallen in het beeld, staan ze gedeeltelijk in de achtergrond. Net als in het dagelijks leven laten ze een deel van zichzelf zien, maar houden ze ook een stuk verborgen.

 

Met deze fotoserie wil fotograaf Arjan Spannenburg (Texel, 1978) bewustzijn creëren over de ervaringen van LGBT+ jongeren, in de hoop er samen voor te zorgen dat er een samenleving ontstaat waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn.

Selectie portretten zoals te zien in de expositie van DNB Pride (De Nederlandsche Bank)