Expositie ROSA SPIER HUIS te Laren

ARJAN SPANNENBURG

FINE ART FOTOGRAFIE

ROSA SPIER HUIS te Laren opent op 5 februari de expositie ESTRANGED met het werk van fotograaf Arjan Spannenburg. In deze expositie wordt een serie beelden uit het project ESTRANGED getoond. Daarnaast toont hij een selectie van werken uit zijn andere series.

 

ESTRANGED toont LHBT+ jongeren die allen op zoek zijn naar hun identiteit. Ze bewegen zich in een samenleving waarin ze moeite hebben zich vrij te kunnen uiten en om zichzelf te kunnen zijn. Alhoewel de geportretteerden opvallen in het beeld, staan ze gedeeltelijk in de achtergrond. Net als in het dagelijks leven laten ze een deel van zichzelf zien, maar houden ze ook een stuk verborgen. In de serie zien we de kwetsbare kant van deze jonge mensen samenkomen met hun kracht. Met deze fotoserie wil fotograaf Arjan Spannenburg (Texel, 1978) bewustzijn creëren over de ervaringen van LHBT+ jongeren, in de hoop er samen voor te zorgen dat er een samenleving ontstaat waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn.

 

Over Rosa Spier Huis

In de galerie van het Rosa spier Huis was de afgelopen jaren werk te zien van gerenommeerde kunstenaars zoals onder andere Kadir van Lohuizen, collages van Harald Vlugt, beelden van Nynke Schepers, penningen van Inka Klinckhard en schilderijen van Emo Verkerk. Jaarlijks organiseert men verder een tentoonstelling met uitsluitend werk van de bewoners. Van februari tot en met april 2023 nu dus ook een expositie met het werk van Arjan Spannenburg.

 

Opening en verkoop

Iedere tentoonstelling wordt traditiegetrouw op zondagmiddag geopend door een spreker én een muzikaal optreden. Op 5 februari bent u dan ook vanaf 15:30 van harte welkom om deze opening bij te wonen. De tentoonstelling is daarna iedere dag tussen 10.00 en 17.00 te bezichtigen.

De tentoongestelde werken zijn bovendien te koop.

 

Bezoek adres

Hector Treublaan 97, 1251 CG Laren