Een antwoord op : "This is fetish"

Met dit project willen we je met behulp van een reeks portretten een inkijkje geven in de diversiteit van de fetisj gemeenschap. Dit artikel legt je in woorden uit wat fetish is, als het fotoproject klaar is zal deze dat ook in beeld weer gaan geven. De fetisj wereld omvat namelijk een diverse groep met mensen van alle leeftijden, geslachten, seksuele geaardheden, etniciteiten en culturele achtergronden. Hoewel de fetisj wereld vaak wordt gezien als een subcultuur die slechts draait om seksuele voorkeuren en activiteiten die buiten de mainstream vallen, is het belangrijk om te begrijpen dat de gemeenschap veel meer omvat dan alleen seks. In dit artikel zullen we een kort een aantal kenmerken van de fetisj gemeenschap uitleggen en enkele stereotypen fetisj toelichten om zo de diversiteit en inclusiviteit van deze gemeenschap te benadrukken.

 

Dit artikel legt je in woorden uit wat fetish is,

als het fotoproject klaar is zal deze dat ook in beeld weer gaan geven.

 

Een van de meest opvallende kenmerken van de fetisj wereld is de manier waarop het mensen uit alle lagen van de bevolking samenbrengt. Er zijn dus mensen uit alle rangen, standen en hoeken van de wereld die geïnteresseerd zijn in fetisjisme, van artsen en advocaten tot kunstenaars en ambachtslieden. Dit draagt bij aan de rijke mix van perspectieven en ervaringen die samen de gemeenschap vormen.

kunstwerk RELINQUISH door Arjan Spannenburg

 

Een ander kenmerk van de fetisj wereld is de nadruk op individualiteit. De fetisj gemeenschap heeft geen uniforme of voorgeschreven manier van zijn. Mensen zijn vrij om hun eigen pad te kiezen en te ontdekken wat voor hen werkt, ieder mens is tenslotte anders. Dit betekent dat er heel veel variaties zijn in de fetisj gemeenschap. Niet alleen omvat het mensen die zich uiten in hun kledingstijl en accessoires, maar er zijn ook mensen die zich uitdrukken door middel van bijvoorbeeld kunst of prestaties.

 

Een belangrijk aspect van de fetisj gemeenschap is de nadruk op veiligheid en wederzijdse toestemming. De gemeenschap legt veel nadruk op het respecteren van de grenzen van anderen en het verkrijgen van toestemming voordat er iets gebeurt. Er wordt dan ook veel aandacht besteed aan de veiligheid en het welzijn van iedereen die betrokken is bij fetisj activiteiten.

 

De gemeenschapszin en de manier waarop mensen elkaar ondersteunen in de fetisj gemeenschap is ook een belangrijke kenmerk. Zo zijn er tal van evenementen en bijeenkomsten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren. De fetisj gemeenschap is ook bekend om het geven van steun en zorg aan mensen die het nodig hebben. Dat betreft dus ook steun aan mensen moeite hebben om zichzelf te accepteren of die met andere gezondheidsproblemen kampen.

 

Natuurlijk bestaan er veel stereotypen over wat een "typische" fetisjist is. Het is wel belangrijk om op te merken dat fetisjen zich in vele vormen en gradaties kunnen voordoen en dat er geen volledige lijst van alle mogelijke fetisjen bestaat. Maar hieronder staan enkele veelvoorkomende fetisjen en een beknopte uitleg van wat ze inhouden:

 

Enkele stereotype fetisj vormen:

Voetenfetisj: Dit is een seksuele aantrekkingskracht tot voeten en/of tenen. Het kan inhouden dat iemand geniet van het aanraken, kussen, masseren of zelfs likken van voeten.

 

Lingeriefetisj: Dit is een seksuele aantrekkingskracht tot bepaalde soorten lingerie of ondergoed. Het kan inhouden dat iemand geniet van het dragen van specifieke lingerie of het bekijken van anderen die het dragen.

 

Leerfetisjisme: Dit is een vorm van seksueel fetisjisme waarbij sprake is van een sterke aantrekkingskracht op voorwerpen van leer of het gebruik van leren kleding of accessoires in een seksuele context. Dit kan een hele reeks lederen voorwerpen omvatten, zoals lederen jassen, laarzen, broeken, handschoenen, harnassen en andere lederen voorwerpen. Mensen met een leerfetisj kunnen worden opgewonden door het gevoel, de geur en het uiterlijk van leer of door de associaties van leer met macht, dominantie, onderwerping of BDSM (Bondage & Discipline, Dominantie & Onderwerping, Sadisme & Masochisme).

 

Rubberfetisj: Dit is ook wel bekend als latexfetisj, is een seksuele aantrekking of voorkeur voor kleding van latex of rubber. Mensen met een rubberfetisj kunnen opgewonden raken door rubber te dragen of door anderen rubber te zien dragen. Rubberfetisjisten kunnen ook genieten van de tactiele sensatie en de geur van het materiaal.

 

Sportkleding fetisj: Dit is ook bekend als sportuitrusting fetisj of sportkleding fetisj, is een seksuele aantrekkingskracht of fetisjisme ten opzichte van kleding die typisch wordt geassocieerd met sport en atletische activiteiten. Hieronder vallen zaken als sportshorts, hardloopleggings, sportbeha's, joggingbroeken, sportsokken en sportschoenen. Mensen met een sportkledingfetisj kunnen seksueel opgewonden raken van het gevoel, de geur en de aanblik van deze artikelen, bij henzelf of bij anderen.

 

BDSM-fetisj: Dit is een seksuele aantrekkingskracht tot BDSM-activiteiten, zoals bondage, discipline, dominantie en onderdanigheid, en sadomasochisme. Mensen met deze fetisj kunnen genieten van het ondergaan of toebrengen van pijn, het uitvoeren van machtsspelen of het gebruik van specifieke BDSM-uitrusting.

 

Voedsel- of plasfetisj: Dit is een seksuele aantrekkingskracht tot voedsel of lichaamsvloeistoffen, zoals urine of sperma. Mensen met deze fetisj kunnen genieten van het eten of verspreiden van voedsel of vloeistoffen tijdens seksuele activiteiten.

 

Cross-dressing-fetisj: Dit is een seksuele aantrekkingskracht tot het dragen van kleding van het andere geslacht. Mensen met deze fetisj kunnen genieten van het dragen van kledingstukken, make-up en pruiken van het andere geslacht tijdens seksuele activiteiten.

 

Objectfetisj: Dit is een seksuele aantrekkingskracht tot niet-lichamelijke objecten, zoals schoenen, meubels, auto's of speelgoed. Mensen met deze fetisj kunnen genieten van het gebruik van deze objecten tijdens seksuele activiteiten.

 

Fetisj voor lichaamsdelen: Bij deze fetisj draait het om een specifiek lichaamsdeel, zoals borsten, billen, oksels of haar.

 

Exhibitionisme en voyeurisme: Bij exhibitionisme draait het om het tonen van het eigen lichaam of seksuele handelingen aan anderen. Bij voyeurisme draait het om het kijken naar anderen die seksuele handelingen verrichten.

 

Furry fetisj: Dit is ook bekend als "furry fandom," is een subcultuur of gemeenschap van mensen die geïnteresseerd zijn in antropomorfe dieren, of dieren met mensachtige eigenschappen. Deze interesse kan zich op verschillende manieren manifesteren, van het maken en waarderen van kunstwerken en literatuur met antropomorfe dieren, tot het dragen van kostuums (bekend als "fursuits") en deelname aan rollenspellen en sociale evenementen. In termen van fetisjisme kunnen sommige individuen binnen de furry-gemeenschap een seksuele aantrekkingskracht uitoefenen op antropomorfe dieren, waaronder fantasieën of activiteiten die gepaard gaan met het verkleden als of omgaan met deze personages in een seksuele context. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle furries betrokken zijn bij het fetisjistische aspect van de gemeenschap, en dat furry fandom over het algemeen wordt beschouwd als een subcultuur in plaats van een strikt seksuele fetisj.

Het is belangrijk om op te merken dat fetisjen een heel persoonlijk aspect van seksualiteit zijn en dat er veel variatie is in wat mensen wel en niet als fetisj beschouwen. Verder is het belangrijk om op te merken dat fetisjen voor sommige mensen een integraal onderdeel van hun seksuele identiteit zijn, terwijl anderen ze alleen als een tijdelijke of optionele manier zien om hun seksualiteit te uiten. Zolang alle betrokkenen toestemming geven en het veilig en gezond is, is er niets inherent verkeerd aan fetisjen.

 

Bekijk mijn fetisj kunstwerken bij Zerp Galerie