Expositie "Il Potere" in Turijn: Een diepgaande verkenning van Macht

De stad Turijn, gelegen in het prachtige Italië, zal getuige zijn van een spannend kunstevenement genaamd Il Potere (De Macht) dat plaatsvindt tijdens de Kunstweek in Turijn in de eerste week van november. De tentoonstelling Il Potere wordt georganiseerd door Alina Art Foundation in de vorm van een kunsttournee die start als speciale gast van Paratissima.

 

De Kunstweek in Turijn is een jaarlijkse culturele extravaganza die de Italiaanse stad omtovert tot een bruisend centrum van hedendaagse kunst, met een gevarieerd aanbod aan tentoonstellingen, installaties en evenementen, en kunstliefhebbers en verzamelaars van over de hele wereld aantrekt om de rijke culturele tapijten te ontdekken.

Paratissima is een jaarlijks hedendaags kunstevenement in Italië, specifiek in de stad Turijn. Het dient als een dynamisch platform voor opkomende en onafhankelijke kunstenaars om hun innovatieve en experimentele werken te laten zien in verschillende creatieve disciplines, waaronder beeldende kunst, design, fotografie en meer. Paratissima staat bekend om zijn inclusieve en niet-traditionele benadering van kunsttentoonstellingen, die vaak plaatsvinden in onconventionele ruimtes. Het stimuleert een levendige en toegankelijke kunstscene die dialoog en interactie tussen kunstenaars en publiek aanmoedigt, waardoor het een belangrijk cultureel evenement is in het Italiaanse artistieke landschap. Bekijk hun programma hier.

 

 

Il Potere biedt een diepgaande verkenning van het begrip macht, gepresenteerd door zeven visionaire kunstenaars uit Nederland en Italië. Door middel van hun conceptuele kunst, videokunst en installaties nodigen de deelnemende kunstenaars het publiek uit om na te denken over de verschillende facetten van macht. Daarmee belooft deze tentoonstelling een bijzondere ervaring te worden.

 

De tentoonstelling verkent macht in al zijn vormen: de macht van de geest en de innerlijke dynamiek die daaruit voortkomt, sociale macht in zijn structurele verschijningsvormen, de macht van de natuur, de macht van de tijd, de macht van het geheugen, de macht van het universum en de macht van de kunst zelf. De kunstenaars verkennen concepten als veerkracht, zelfbeschikking of bewustzijn en nodigen ons uit om ons potentieel voor verandering te verkennen en na te denken over de mogelijkheden van een toekomst waarin macht eerlijk verdeeld is.

 

 

In deze tijd, waarin de wereld geconfronteerd wordt met tal van uitdagingen en veranderingen, is de rol van kunst meer dan ooit van cruciaal belang. Kunstenaars zoals Arjan Spannenburg, met zijn focus op identiteit en zelfexpressie in zijn krachtige zwart-witfoto's van adolescenten, bieden ons een unieke lens om naar de wereld te kijken. Zijn foto's roepen gevoelens op van eenzaamheid en kwetsbaarheid, maar benadrukken ook de poëtische schoonheid van de adolescentie.

 

De expositie "Il Potere" belooft een boeiende reis te worden, waarbij kunst de kracht heeft om ons te verbinden met de complexiteit van macht en ons uit te nodigen om na te denken over de wereld om ons heen. Laten we samen deze kracht omarmen, want zoals Sanda Sudor het treffend zegt: "Ora più che mai, sosteniamola per assolvere alla sua insostituibile funzione di rendere questo mondo un luogo migliore per tutti" - "Nu meer dan ooit, laten we kunst ondersteunen om haar onvervangbare rol te vervullen om deze wereld een betere plek te maken voor iedereen."

 

Datum: 31 oktober - 5 november 2023

Locatie : Turijn, Italië 

 

Deelnemende kunstenaars

Caterina Crepax, met haar achtergrond in architectuur en haar toewijding aan het behoud van het artistieke erfgoed van haar vader, Guido Crepax, brengt een unieke combinatie van creativiteit en erfgoed. Haar werk als docent en samenwerkingen met gerenommeerde ontwerpers hebben geleid tot opmerkelijke exposities en evenementen.

 

Alice Padovani, met haar achtergrond in filosofie en beeldende kunst, combineert tekeningen, installaties en performances om de grenzen tussen natuur en persoonlijke herinnering te vervagen. Haar kunstwerk vindt zijn plaats in belangrijke collecties over de hele wereld.

 

Valentin Bakardjiev, met zijn internationale achtergrond en toewijding aan het verenigen van culturen en het benadrukken van de relatie tussen mens, natuur en kunst, presenteert een unieke kijk op duurzaamheid en multidisciplinaire kunst.

 

EPVS, Elena Panarella Vimercati Sanseverino, geboren in Duitsland en gevestigd in Rome, brengt een veelzijdig scala aan kunstvormen samen om de interacties en contrasten tussen mensen, natuur en ruimte te verkennen. Haar werk is te zien in tal van collecties, zowel openbaar als privé.

 

Sanda Sudor, met meer dan 40 jaar toewijding aan de kunst en de ondersteuning van andere kunstenaars, heeft de Alina Art Foundation opgericht om kunst te laten samenkomen met rechtvaardigheid en schoonheid. Haar missie is om anderen te helpen en kunst een instrument te maken voor positieve verandering.

 

Enrico Valeruz, wiens werk verder gaat dan woorden, heeft zijn eigen unieke bijdrage aan deze tentoonstelling, met zijn vermogen om diepe emoties te communiceren via kunst.