Fotografie en Defensie komen samen in Suriname

Nieuws uit Suriname: De Unieke Samenwerking van Operatie GRAN MATIE

Als veelzijdige kunstenaar en fotograaf heb ik in 2023 het voorrecht gehad om drie keer naar Suriname te reizen, dankzij mijn werk bij de Nederlandse Defensie Gezondheiszorg Organisatie. Deze unieke ervaringen in een land rijk aan cultuur en natuur, hebben mij niet alleen professioneel verrijkt, maar ook mijn artistieke horizon verbreed.

Suriname door de Lens van een Kunstenaar

Mijn verblijf in Suriname gaf mij de kans om de levendige cultuur en de adembenemende natuur vast te leggen. De zwart-witfoto's die ik in Paramaribo heb gemaakt, bieden een tijdloze kijk op deze historische stad. Deze beelden laten de veelzijdigheid en schoonheid van Suriname zien, een land met een rijke geschiedenis en een veelbelovende toekomst.

Kunstenaar Arjan Spannenburg in Paramaribo en Langatabiki, Suriname voor de operatie GRAN MATIE en daarnaast natuurlijk een beetje fotografie.

Operatie GRAN MATIE 2023

Een hoogtepunt van mijn reizen was mijn betrokkenheid bij Operatie GRAN MATIE 2023. Deze operatie, een samenwerking tussen het Surinaamse Nationaal Leger en Nederlandse defensie, illustreert de kracht van internationale samenwerking. Mijn rol als fotograaf en documentairemaker stelde mij in staat om unieke verhalen en perspectieven vast te leggen, zowel van mijn collega's als van de lokale bevolking. Deze artistieke weergave biedt een diepgaand inzicht in de uitdagingen en successen van deze operatie.

Een Galerij van Impressies

Bekijk hieronder de online galerij voor een selectie van mijn foto's uit Suriname. De foto's vertellen de verhalen van de tegenstrijdigheden in Paramaribo en zijn een weergave van mijn avonturen en het diepe respect voor de Surinaamse cultuur en de veerkracht van de mensen die er wonen.Operatie GRAN MATIE: Samenwerking en Steun

Operatie GRAN MATIE is een jaarlijks terugkerende civiel-militaire operatie die aanzienlijke ondersteuning heeft gekregen van Nederland, vooral in de vorm van medisch personeel. In 2023 werd deze steun uitgebreid met de inzet van een huisarts, een verpleegkundige, een verzorgende, een gewondenhelper, en een detachementscommandant - een rol die ik met trots op mij nam. Helaas kan ik hier niet alle foto's van deze missie laten zien.

 

Benieuwd je benieuwd naar hoe het is om te werken in Suriname vanuit het perspectief van een militair huisarts en militair tandarts? Bekijk dan de filmpjes hieronder en hoor hun persoonlijke ervaringen.

 


Nederlands Militair Huisarts in Suriname

Nederlands Militair Tandarts in Suriname