KunstRai 2024 - Art Amsterdam :

De KunstRai - Art Amsterdam is een jaarlijks evenement dat een breed scala aan kunstwerken van verschillende stijlen, media en tijdperken tentoonstelt. Het biedt kunstliefhebbers en verzamelaars de kans om nieuwe werken te ontdekken en zich te laten inspireren door de creativiteit en expressiviteit van de deelnemende kunstenaars.

 

Ook dit jaar neemt ZERP Galerie, die zich richt op hedendaagse kunst, weer deel aan de KunstRai. Naast ZERP Galerie zijn er natuurlijk nog vele andere deelnemende galeries en kunstenaars die hun werken tentoonstellen.

 

Een van de kunstenaars die mee gaat is Arjan Spannenburg, wiens werk de thematiek van individuele vrijheid, zelfreflectie en liefde onderzoekt. Zijn kunstwerken benadrukken het belang van het bewaken van wie je bent en er trots op zijn, terwijl ze tegelijkertijd het verlies van verbinding en eenzaamheid in onze moderne samenleving aankaarten.

Van Arjan Spannenburg kan je er in elk geval de beelden JOHN THE BAPTIST, SIREN en CAPTIVATION zien. Maar er zijn bij ZERP Galerie nog vele andere kunstenaars die hun werken tentoonstellen, waaronder Saskia Boelsums, Hans Withoos, Anna Lange, Kim De Molenaer, Jeroen Allart, Luc Dondeyne en Sarah van der Pols. Elk van deze kunstenaars heeft een eigen stijl en visie, waardoor de KunstRai sowieso een diverse en boeiende ervaring belooft te worden voor alle bezoekers.


Kortom, de KunstRai - Art Amsterdam is een must-see evenement voor iedereen die van kunst houdt en zich wil laten inspireren door de creativiteit en expressiviteit van hedendaagse kunstenaars en hun werken.

 

Kom je ook naar de KunstRai - Art Amsterdam? Hieronder vind je de praktische informatie voor je bezoek, zoals tijden en locatie.

 OPENINGSTIJDEN KunstRai - Art Amsterdam

WOENSDAG 27 MAART 16:00 – 21:00 UUR (BESLOTEN)
DONDERDAG 28 MAART 11:00 – 18:00 UUR
VRIJDAG 29 MAART 12:00 – 21:00 UUR
ZATERDAG 30 MAART 11:00 – 18:00 UUR
ZONDAG 31 MAART 11:00 – 18:00 UUR
MAANDAG 1 APRIL 11:00 – 18:00 UUR

 

ADRES KunstRai - Art Amsterdam
RAI AMSTERDAM HAL 8 (PARKHAL)
EUROPAPLEIN 24, 1078 GZ AMSTERDAM

Geschiedenis KunstRai - Art Amsterdam

De KunstRAI, opgericht in 1984, is de oudste beurs in zijn soort in Nederland en een van de oudste in Europa. In 2006 kreeg het evenement tijdelijk de naam Art Amsterdam, maar sinds 2012 wordt het weer gehouden onder de oorspronkelijke naam. Het biedt een breed scala aan voornamelijk binnenlandse galeries, met zowel gevestigde als beginnende kunstenaars en ontwerpers. Bovendien zijn er speciale tentoonstellingen en verschillende programma's voor verzamelaars, zoals het jaarlijkse 'Art Dinner' op zaterdagavond voor verzamelaars, kunstenaars en galeriehouders, dat sinds 2014 plaatsvindt.

 

De 35ste editie van de beurs vond plaats van 17 tot en met 22 april 2019, met maar liefst tachtig deelnemende galeries. Helaas moest de editie van 2020 vanwege de coronapandemie geannuleerd worden, nadat deze eerst was uitgesteld naar december 2020.

 

Leuk weetje is dat sinds 2016 er elk jaar een speciaal plein gewijd wordt aan een andere stad of streek, zoals Berlijn in 2016, Antwerpen in 2017, Barcelona in 2018 en het programma 'Focus Catalunya' in 2019 ter viering van het 35-jarige bestaan van KunstRAI. Dit jaar staat het plein in het teken van Marokko.

 

Tot slot betrekt de KunstRAI jongeren nauw bij de invulling van het programma en is een van de weinige moderne beurzen die dit doet. Wij zijn dan ook erg enthousiasts dat het werk van Arjan Spannenburg er ook dit jaar weer te zien zal zijn.