ESTRANGED/ DANNY


Nu kan ik eindelijk mezelf uiten en mijzelf zijn.


Sinds dat ik mij kan herinneren heb ik een struggle gehad met mijn zelfacceptatie, onder andere over mijn gender identiteit en seksualiteit. Vroeger durfde ik niet echt voor mezelf op te komen of anderen te vertellen hoe ik mij voelde. Dit kwam grotendeels doordat ik meteen gevoel zat dat ik niet goed kon plaatsen. 

 

Pas toen ik 11 was, maakte ik kennis met een transvrouw. Zij werkte bij de Albert Heijn in de wijk waar ik woon. Via haar kon ik plaatsen wat ik nou eigenlijk voelde en dat dit niet raar was. Toen ik 16 was, kwam ik er vooruit dat ik mijzelf niet thuis voelde in het lichaam waarin ik was geboren. Inmiddels ben ik 21 en zit ik al 2 jaar aan de testosteron en heb ik 3 maanden geleden mijn top surgery gehad. Mijn leven is de afgelopen twee jaar volledig veranderd van iemand die zich altijd verstopte, naar iemand die zijn vleugels uitslaat en er mag zijn. 

 

Nu kan ik eindelijk mezelf uiten en mijzelf zijn. Ik identificeer mij als non-binair en queer. Vaak merk ik uit reacties van anderen dat de acceptatie daarover nog niet zo goed is. Mensen weten vaak niet precies wat het inhoudt en hoe ze ermee om moeten gaan. Zodra mensen weten dat ik in transitie ben gegaan, maar mij toch niet als man of vrouw identificeer, dan raken ze daarvan soms van slag. Ze weten dan vaak niet zo goed wat ze ermee aan moeten en hoe ze erop moeten reageren. Dit terwijl ze dat gewoon kunnen vragen.

 

Sinds een paar maanden heb ik 2 grote littekens op mijn borstkast. Dit laat zien hoe hard ik heb moeten vechten voor wie ik ben en het lichaam dat bij mij past. De schoonheid van imperfectie, de littekens die op mijn lichaam staan, zijn juist mooi.


Lees hier het verhaal van:


Bestel hier het boek voor de volledige collectie aan beelden en verhalen

Only in dutch available

ESTRANGED

€ 24,95
Only in dutch available

ESTRANGED

€ 24,95

We weten echt wel dat elk mens anders is, maar we staan niet vaak stil bij hoe anderen de wereld ervaren. Men voelt zich vaak vrij om zich te uiten en helemaal zichzelf te zijn en toch is er ook een groep die daar moeite mee heeft. Onze kinderen en jongeren hebben nog altijd veel last van de negatieve houding over wie ze zijn, de zoektocht naar zichzelf en de gevolgen die daarbij komen kijken.

 

ISBN: 9789083279107