Voorbereiding voor een fotoshoot 

Een goede voorbereiding is belangrijk, niet alleen voor de fotograaf en zijn team, maar ook voor alle andere deelnemers. U wilt er bijvoorbeeld niet vlak voor de fotoshoot achter komen dat u thuis belangrijke spullen bent vergeten.  Bovendien zijn er misschien dingen waar je rekening mee moet houden, waar je misschien nog niet aan gedacht hebt. Niet iedereen doet immers regelmatig fotoshoots. Daarom vindt u op deze pagina een aantal tips over de voorbereidingen voor de fotoshoot

 

voorbereiden op een fotoshoot - huidverzorging

Huidverzorging 
Een goede huidverzorging is belangrijk, het is tenslotte uw huid die u op de foto's ziet. Voorkom daarom dat je huid er tijdens een fotoshoot uitgedroogd uitziet. Dit kun je doen door in de dagen voor een fotoshoot voldoende water te drinken. Natuurlijk helpt het ook om gezond te eten, want voeding draagt ook bij aan een gezonde huid.
Gebruik een bodylotion of Bio Oil op de avond voor de fotoshoot. Dit helpt om je huid er gezond en verzorgd uit te laten zien. Gebruik dit soort lotions of oliën niet een paar uur voor de shoot. Hierdoor gaat je huid glimmen en wordt het licht weerkaatst, iets wat we tijdens de shoot willen vermijden.

Ontharing
Als je van plan bent om zelf een lichaamsdeel te epileren, harsen of waxen, laat dit dan door een schoonheidsspecialiste doen. Tenzij je natuurlijk ervaring hebt, maar liever geen nieuwe dingen op je uiterlijk uitprobeert vlak voor een shoot. Als je wilt beginnen met ontharingsproducten zoals VEET sensitive skin, zorg dan dat je ervaring hebt en doe dit minstens 2 dagen voor de shoot. Je huid heeft tijd nodig om te herstellen van dergelijke procedures. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je huid tijdens de fotoshoot nog geïrriteerd is en dat is natuurlijk direct zichtbaar op de foto. 

 

Haar op je hoofd
Zorg ervoor dat je gezichtshaar er netjes en verzorgd uitziet. Je kunt natuurlijk snel naar de kapper gaan, maar als je aan een project meedoet, overleg dan even met de fotograaf. Het kan zijn dat je bent uitgekozen omdat je mooi lang haar hebt, als je dan kaal bent op de fotoshoot heb je een uitdaging.
Zorg er ook voor dat als je een baard of snor hebt je deze netjes bijwerkt. Maar denk ook aan het bijwerken van je neus, oorharen en wenkbrauwen.

Voorbereiden op een fotoshoot - gezichtsbeharing

Zomerbruin
Wilt u een zomers kleurtje op de foto? Lees dit aandachtig. DOE DIT NIET!

Lang in de zon liggen of onder de zonnebank droogt uw huid uit. Bovendien is er kans op zonnebrand, waardoor je huid niet alleen droog maar ook rood wordt. Doe dit dus niet, want dit zie je direct op de foto. Ook zelfbruiner of spray-tan is nooit een succes voor een fotoshoot. Als je dit aanbrengt, ziet het er op de foto vaak vlekkerig uit en het ziet er niet natuurlijk uit. 

 

20 Nagels
Zorg er ook voor dat je vingers en nagels er verzorgd uitzien. Knip je nagels een paar dagen van tevoren en zorg er op de dag van de fotoshoot voor dat je nagels schoon zijn.

Voorbereiden op een fotoshoot - meenemen

Kleding
Draag, afhankelijk van het project, geen nauwsluitende kleding op weg naar de opnamelocatie (dit geldt ook voor sokken en elke vorm van ondergoed). De striemen die deze op je huid achterlaten, blijven vaak minstens een half uur zichtbaar. Dit kan de hele fotoshoot vertragen.


Het is ook belangrijk dat de kleding er schoon, netjes en niet versleten uitziet (tenzij dat een onderdeel van het kledingstuk is). Probeer kleding zo mogelijk opgehangen mee te nemen. Zodra je kleding opvouwt of in een koffer stopt, komt het er meestal gekreukt uit.

 

Buitenopname
Als je op een buitenlocatie gaat werken, bedenk dan dat insecten van zoete geurtjes houden. Gebruik dus geen parfums maar neem wel spullen mee zoals muggenspray, zonnebrandcrème of warme kleding.

Wat mee te brengen:
Wat je mee moet nemen hangt af van een paar factoren zoals, het project, de locatie, het tijdstip van de dag, de beschikbare faciliteiten, enzovoort. Voor een basisfotoshoot is het slim om de volgende dingen mee te nemen;

  • Spullen voor persoonlijke hygiëne (deo, tandenborstel, scheermesje, etc.)
  • Handdoek
  • Tas om natte spullen in mee te nemen
  • 3 verschillende truien/shirts
  • 3 verschillende kleuren t-shirts
  • 3 verschillende kleuren broeken
  • 3 verschillende kleuren boxers


Neem ook dingen mee die je leuk vindt, zoals een zonnebril, pet, schoenen, jas, enz. We kunnen niet alles gebruiken qua tijd, maar het is wel zo leuk als we bezig zijn dat we iets hebben om uit te kiezen.

Voor buitenlocaties is het goed om ook aan dingen te denken zoals;

  • zonnebrand
  • anti-muggen spray
  • anti-allergie tabletten/ medicijnen indien van toepassing


Als je twijfelt, vraag het ons gewoon :-)