Achter de schermen - SAINT SEBASTIAN

Regen, mistig, koud en zomer, 13 juli 2021.

 

Hoewel ik verwacht had om op deze dag lekker weer te hebben voor een fotoshoot, bleek dat dus een beetje tegen te vallen. De ochtend begon mistig en druilerig en nadat ik Ricardo (assistent) en Max (model) had opgehaald was het weer nog niet veel beter. Dit mag de pret echter nooit drukken, want uiteindelijk gaat het om het concept. Deze wordt alijd ingevuld met invloeden van buitenaf, de truc is alleen om ervoor te zorgen dat deze het beeld versterken. 

 

In het beeld welke ik wilde maken is kwetsbaarheid is een belangrijk element, mede omdat het iets is wat we allemaal wel in meerdere of mindere mate ervaren. Max zou zich deze morgen in elk geval ook kwestbaar gaan voelen. Al zou iedereen dat denk ik wel hebben als je vrijwel naakt, vastgebonden op een afgelegen plek aan een boom zou staan.

 

Eenmaal op zijn plek en terwijl Ricardo de lampen had bijgesteld konden we aan de slag. Na een eerste reeks foto's werd Max toch een beetje ongemakkelijk. Achter hem hoorde hij namelijk de stemmen van een groepje kinderen. Niet veel later kwamen er uit de bosrand stuk voor stuk padvinders gelopen. Veel meer dan om de situatie lachen en zichzelf er aan over geven kon Max niet. Gelukkig waren de padvinders vooral druk met hun eigen speurtocht en merkte ze nauwelijks onze aanwezigheid op.

 

Elk project waar ik aan werk heeft uiteindelijk zo zijn eigen aanleiding, anekdotes en vooral ook leuke verhalen tijdens het maken. Maar het plezier om samen te werken aan een mooi beeld is het belangrijkste. Dat geeft namelijk een stuk energie mee aan het kunstwerk wat er aan bijdraagt dat anderen er later weer kracht uit kunnen halen.

 

Van 14 tot en met 21 november hangt het eindresultaat, SAINT SEBASTIAN, op PAN Amsterdam bij Zerp Galerie (stand 130).