Zoek jij een LHBT+ fotograaf?

Het maakt ons in niet hoe jij je identificeert. Ben je cisgender, nonbinair, transgender, agender, genderfluïde, of heb je de voorkeur voor een ander gender? Geef het ons aan, dan zullen wij je altijd vragen naar de voornaamwoorden die jij het prettigst vind.

 

Het belangrijkste is dat jij jezelf veilig en op je gemak voelt als je gefotografeerd wordt door ons. Als LHBT+ fotograaf wil ik dat iedereen op de foto kan zoals die zich het prettigst voelt. Zo krijg je straks foto’s waarin je jezelf volledig herkent.

 

Als LHBT+ fotograaf kan ik natuurlijk gewoon mooie portretfoto’s van je maken. Je kan die dan gebruiken op je social media, website of misschien wil je die graag afdrukken om op te hangen of iemand kado te doen.

 

Een andere optie is om jouw eigen verhaal te vertellen aan ons. Dit gebruiken we dan als uitgangspunt om een uniek kunstwerk te maken welke wij dan laten afdrukken op professioneel materiaal voor aan de muur. Hoewel in deze aanpak veel meer tijd en werk gaat zitten en resulteert in 1 bijzonder beeld, krijg je wel een uniek en authentiek kunstwerk.

 

Safe Space met een LHBT+ fotograaf

Omdat iedereen bij Spannenburg.Art zelf ook onderdeel is van de regenboog community, weten we als geen ander hoe belangrijk het is om samen een safe space te bouwen tijdens de fotoshoot. Want pas als jij jezelf op je gemak voelt, kunnen we beelden maken die jou echt naar voren laten komen.

 

Waarom schrijven jullie LHBT+

In de afgelopen jaren zijn de letters LHBT+ aangevuld met vele andere letters. De meest uitgebreide afkorting die ik momenteel ken is LHBTTQQIAAP (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, transseksueel, queer, questioning, interseksueel, aseksueel, ally, panseksueel). 

 

Natuurlijk begrijpen we dat de letter waar iemand zich mee identificeert voor deze het belangrijkste is. Helaas bevordert dit soort lange afkortingen de leesbaarheid van een artikel echter vaak niet. Vandaar dat we besloten hebben om in schrift vast te houden aan de afkorting LHBT+ of de term regenboog gemeenschap te gebruiken.

 

Leuke en typische LHBT+ fotoshoots kunnen in allerlei thema's gemaakt worden. Denk aan "being fabulous", “Coming out” waarin je laat zien wie jij bent of hoe je gezien wilt worden.