ESTRANGED/ TOOTSI


Pijnlijk is het als je de hand van je vriendje niet

vast durft te houden.


Als queer persoon uit het zuiden leerde ik al snel dat vele mensen je niet zullen accepteren zoals je bent. Ik heb het geluk gehad dat ik opgroeide met een accepteren de familie die mij veel heeft geleerd. Zo heb ik met de paplepel ingegoten gekregen dat ik schijt moet hebben aan de mening van anderen.Ik deed wat ik leuk vond, ongeacht of het voor “meisjes” of “jongens” was en zo zal dan ook mijn grote liefde voor drag zijn geboren. 

 

Opmaken en verkleden waren altijd dingen waar ik van hield en juist doordat de buitenwereld mij vertelde dat dit fout was en niet bij jongens hoorde, voelde ik me er extra toe aangetrokken. Met mijn drag wil ik laten zien dat je je niets moet aantrekken van anderen en dat elk kind zijn passie moet volgen ongeacht de mensen om je heen.


Lees hier het verhaal van:


Bestel hier het boek voor de volledige collectie aan beelden en verhalen

ESTRANGED

€24.95

ESTRANGED

€24.95

We weten echt wel dat elk mens anders is, maar we staan niet vaak stil bij hoe anderen de wereld ervaren. Men voelt zich vaak vrij om zich te uiten en helemaal zichzelf te zijn en toch is er ook een groep die daar moeite mee heeft. Onze kinderen en jongeren hebben nog altijd veel last van de negatieve houding over wie ze zijn, de zoektocht naar zichzelf en de gevolgen die daarbij komen kijken.

 

Dit boek beschrijft hun verhalen, maar staat beeld voor meer dan alleen de geportretteerden. Ze laten een deel van zichzelf zien dat normaal voor de meeste buitenstaanders in de schaduw blijft. Ze zijn daarmee zichtbaar, maar toch vervreemd van zichzelf.

 

Net als ieder mens worden zij beïnvloed door de samenleving waar jij als lezer ook onderdeel van uitmaakt. Met dit boek willen wij je bewust laten worden hoe zij zich voelen, in de hoop om samen ervoor te zorgen dat er een samenleving ontstaat waarin iedereen zichzelf mag zijn. Want op dit moment leven wereldwijd nog altijd vele kinderen, jongeren en volwassenen in een onveilige wereld.