ESTRANGED/ YANNICK


De maatschappij kijkt anders naar me


Kwetsbaar als een porseleinen vaas, zo kijk ik naar mijn seksualiteit. Het is prachtig en gerespecteerd door sommige mensen in de maatschappij. Dit zijn de individuen die begrijpen wat de waarde en de aard is van het materiaal. Je hebt helaas ook mensen die deze waarde niet kennen en deze al te graag kapot maken.

 

Deze metafoor reflecteert voor mij de kwetsbaarheid die seksualiteit met zich mee kan brengen. Hoewel mijn geaardheid iets kleins zou moeten zijn, heeft dit toch een groot impact op mijn leven. De maatschappij kijkt anders naar me, vullen hokjes voor me in en denken mete begrijpen. Ik wil gewoon normaal leven zonder een stempel. 

Helaas lijkt de klok terug te draaien en gaan wij naar mijn beleving weer achteruit in de tijd, dit baart mij zorgen. Mijn huid is dik geworden door talloze opmerkingen en ervaringen, maar wat als je net uit de kast komt? Je bent er net uit, durft eindelijk te zijn wie je bent en vervolgens word je in elkaar geslagen. Wat doe je dan? Durf je dan nog jezelf te zijn? Of kies je ervoor om je voor te doen als iemand die wel binnen de maatschappelijke normen valt?

 

Verwacht ik van iedereen dat die mijn seksualiteit begrijpt? Een simpel antwoord hierop is nee, waarom?! Omdat je niet iemand iets kwalijk kan nemen als hij of zij bijvoorbeeld van jongs af aan heeft geleerd om homo’s te haten. Wat ik iemand wel kwalijk neem is als deze onwetendheid gepaard gaat met aanvallen, zowel fysiek als met woorden. Laat mij mijn leven leven zoals ik dat wil.


Lees hier het verhaal van:


Bestel hier het boek voor de volledige collectie aan beelden en verhalen

Only in dutch available

ESTRANGED

€ 24,95
Only in dutch available

ESTRANGED

€ 24,95

We weten echt wel dat elk mens anders is, maar we staan niet vaak stil bij hoe anderen de wereld ervaren. Men voelt zich vaak vrij om zich te uiten en helemaal zichzelf te zijn en toch is er ook een groep die daar moeite mee heeft. Onze kinderen en jongeren hebben nog altijd veel last van de negatieve houding over wie ze zijn, de zoektocht naar zichzelf en de gevolgen die daarbij komen kijken.

 

ISBN: 9789083279107