ESTRANGED/ ZICO


Als ik met mijn vriend hand in hand loop op straat,

wordt ons vaak iets nageroepen.


Op vakantie in het buitenland was ik mij er erg van bewust dat ik niet 100% mijzelf kon zijn. Vooraf keek ik namelijk naar het landen reisadvies. Hierin stond nadrukkelijk datje als LHBT+ moest opletten. Ook had ik gelezen dat een gay stel gedurende hun verblijf daar slechte ervaringen heeft gehad. Zo werden ze bijvoorbeeld door het personeel continue belachelijk gemaakt.

 

Binnen mijn vriendengroep weten ze dat ik op jongensval. Vaak lopen we onderling wel te grappen en te grollen, maar ik heb hun toen wel expliciet gevraagd mijn homoseksualiteit tijdens de vakantie niet op te brengen. Ik had liever niet dat de mensen daar wisten dat ik gay ben, omdat ik problemen wilde voorkomen.

In Nederland is dat soms niet anders. Als ik met mijn vriend hand in hand loop op straat, wordt ons vaak iets nageroepen. De hoeveelheid van dit soort incidenten verbaast me nog wel eens. Zelf probeer ik me er niet te veel van aan te trekken, wat helaas niet altijd lukt. Zo ben ik bekogeld met sneeuwballen door volstrekt vreemde jongens en werd ik bijvoorbeeld nageroepen door mannen van rond de 50 die voor een bar zaten.

 

Vroeger was er echter wel een periode dat ik door dit soort opmerkingen niet meer hand in hand wilde lopen. Dat soort reacties daar schrok ik erg van. Ik heb het hier toen met mijn vriend over gehad. We besloten samen om er juist mee door te gaan.

 

Dat is ook nodig, want we zitten nog steeds in een maatschappij waar als er in een serie een homo zit, je gelijk op facebook opmerkingen krijgt dat wij onze “ideologie” door hun strot proberen te drukken. Ook hoor ik nog vaak in het nieuws en online over andere homo’s die lastig worden gevallen. Dit moet veranderen.


Lees hier het verhaal van:


Bestel hier het boek voor de volledige collectie aan beelden en verhalen

ESTRANGED

€24.95

ESTRANGED

€24.95

We weten echt wel dat elk mens anders is, maar we staan niet vaak stil bij hoe anderen de wereld ervaren. Men voelt zich vaak vrij om zich te uiten en helemaal zichzelf te zijn en toch is er ook een groep die daar moeite mee heeft. Onze kinderen en jongeren hebben nog altijd veel last van de negatieve houding over wie ze zijn, de zoektocht naar zichzelf en de gevolgen die daarbij komen kijken.

 

Dit boek beschrijft hun verhalen, maar staat beeld voor meer dan alleen de geportretteerden. Ze laten een deel van zichzelf zien dat normaal voor de meeste buitenstaanders in de schaduw blijft. Ze zijn daarmee zichtbaar, maar toch vervreemd van zichzelf.

 

Net als ieder mens worden zij beïnvloed door de samenleving waar jij als lezer ook onderdeel van uitmaakt. Met dit boek willen wij je bewust laten worden hoe zij zich voelen, in de hoop om samen ervoor te zorgen dat er een samenleving ontstaat waarin iedereen zichzelf mag zijn. Want op dit moment leven wereldwijd nog altijd vele kinderen, jongeren en volwassenen in een onveilige wereld.