RELIANT

Herken je dat? Het gevoel dat je met je kop tegen de muur staat? Alleen op de wereld terwijl je probeert jezelf overeind te houden. Soms kun je alleen terugvallen op jezelf. Dit gevoel had Arjan vroeger regelmatig, en was zijn inspiratiebron voor het maken van RELIANT.

 

Arjan liep rond met een paar ideeën om zijn gevoel te visualiseren. Maar er ontbrak iets. Pas toen hij Dave fotografeerde voor een project van de fotoacademie, vielen de puzzelstukjes op hun plek.

 

Tijdens het project kwam Arjan veel over Dave te weten. Zo vertelde Dave dat hij net als Arjan militair wilde worden. Hij startte met de AMO (algemene militaire opleiding). Dave moest toen nog uit de kast komen en merkte dat dit binnen defensie nog niet zo makkelijk ging. Daarom stopte hij met de opleiding.

 

Voor Arjan was dit een herkenbare situatie. Hij werkte al een lange tijd bij defensie toen hij daar open werd over zijn geaardheid. Hij heeft net als Dave het gevoel gehad met zijn kop tegen de muur te staan. Met alleen zichzelf om aan vast te houden. Het was dan ook zonder twijfel dat hij graag met Dave wilde samenwerken om dat gevoel vast te leggen.

 

 

Wat er ook gebeurt in het leven, hoe lastig het soms ook kan zijn, je kunt altijd op jezelf terugvallen. Daar schuilt eenzaamheid in maar is tegelijkertijd een vorm van kracht.

Het podium van het destijds leegstaande oude theater in Hengelo, fungeerde tijdelijk als theater des levens. Arjan werkte er naast RELIANT ook aan enkele andere beelden.