Zandvoorts Museum: Portraits with Pride 2022

Ook dit jaar presenteert het Zandvoorts Museum een tentoonstelling in het teken van de regenboog gemeenschap. De groepsexpositie in de 2022 editie van Zandvoort Pride wordt dit jaar weergegeven aan de hand van portretten. Ook Arjan Spannenburg is dit jaar van de partij. Zijn werken LOVED, RAPTURE en PERSISTANCE zijn van 1 juli tot 7 augustus 2022 te zien in het Zandvoorts Museum bij de expositie Portraits with Pride.

Decennialang heeft de regenbooggemeenschap moeten strijden om zichzelf te mogen zijn. Nog altijd moeten deze mensen regelmatig zichzelf overwinnen. De laatste jaren kunen zij steeds vaker zichzelf zijn en zijn ze steeds zichbaarder doordat zij uit hun eigen schaduw springen.

Met Portraits with Pride presenteren de gastconservatoren van het Zandvoorts Museum, André Donker en René Zuiderveld, een groep nationale en internationale kunstenaars. Al deze kunstenaars hebben een directe of indirecte band met deze regenbooggemeenschap.

 

Van 01 juli 2022 tot 07 augustus 2022 

Bij Zandvoorts Museum


LOVED

Wanneer mensen woorden gebruiken als "dat is gay" of "flikker" en zoveel soortgelijke aan seksuele geaardheid gerelateerde woorden (al dan niet als grapje), heb ik het gevoel dat ik in een donker hoekje word vastgeketend.

 


RAPTURE

Overgave aan degene die je vertrouwt. Die je meeneemt naar een andere plaats van sfeer en bestaan, als een ontmoeting halverwege aarde en hemel. Opgaan in elkaar en alles om je heen even vergeten.

 


PERSISTANCE

Verlaten door je familie, vrienden en misschien wel door jezelf door de ontdekking dat je op jongens valt. Laat meningen in de wereld je niet vastbinden op een stoel.


Wanneer

30 jul - 07 aug 2022

Tijd 

Woensdag t/m zondag

van 11.00-17.00 uur

Locatie

Swaluëstraat 1, 2042 JX Zandvoort